Хімії

Ви тутДорожньо-будівельний факультет»Хімії»Каф. Українознавства

Каф. Українознавства

Історія української культури : навчально-методичний посібник / Н. В. Аксьонова, А. М. Домановський, Т. О. Чугуй. – Х. : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2012. – 196 с.

Навчально-методичний посібник допомагає організувати самостійне опрацювання обов’язкового курсу «Історія української культури», розробленого згідно з кредитно-модульною системою навчання. Видання знайомить із історією й особливостями перебігу культурних процесів на теренах України від найдавніших часів до сучасності.
Посібник розрахований на студентів денної, заочної та дистанційної форм навчання у вищих навчальних закладах, а також може бути корисним усім тим, хто цікавиться історією української культури.

ЗОШИТ-КОНСПЕКТ з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» (І блок змістових модулів)

Пропонований зошит-конспект до І блоку змістових модулів створений за вимогами кредитно-модульної системи навчання, яка полягає в тому, що основною одиницею програми є модуль, який має декілька аспектів: змістовий, організаційний, заліковий аспект з урахуванням самостійної роботи студента, а також кредит як міра працезатрат студента на засвоєння матеріалу та оцінювання рівня сформованих знань та вмінь (в балах рейтингу).

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ до самостійної роботи з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» для студентів денної форми навчання дорожньо-будівельного факультету

Пропоновані методичні вказівки є органічним доповненням до курсу практичних занять, оскільки дозволяють перевести знання у площину вмінь і проконтролювати ці вміння різними формами контролю.
Метою методичних вказівок є :
1) оволодіння нормами сучасної української мови: орфоепічними, орфографічними, граматичними, лексичними, стилістичними і правилами мовного етикету;
2) збагачення запасу загальновживаної і професійної лексики;
3) систематизація знань з української мови взагалі і професійного спілкування зокрема.
Подається система вправ і завдань.
Враховано профіль технічного вищого навчального закладу, зокрема, дорожньо-будівельного факультету.

ТЕСТИ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ І ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ УСІХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

Тести призначені для перевірки і оцінювання знань студентів з історії України.
Працюючи над тестами, студент повинен уважно перечитати запитання і запропоновані до нього по три відповіді, а потім вибрати одну, на його думку, правильну відповідь. Кожна правильна відповідь оцінюється балами в залежності від складності запитання: більше балів надається за складніше запитання і менше – за легше. Сума набраних балів за правильні відповіді за кожною окремою темою складає остаточну оцінку за тестування цієї теми. Максимальна сума набраних балів за кожну конкретну тему може складати 100 балів.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ для самостійного вивчення дисципліни «ІСТОРІЯ УКРАЇНИ» (розділ«Національно-визвольна війна українського народу 1648-1654 рр.»)

Зазначена тема охоплює одну із найгероїчніших сторінок нашої історії, що пов’язана з іменами видатних історичних діячів України, і в першу чергу з іменем Богдана Хмельницького, головна заслуга якого полягала у створенні української державності.
Самостійну роботу над темою слід розпочати з вивчення відповідних розділів у навчальних посібниках, підручниках, конспектах лекцій.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ до самостійної роботи з дисципліни «Історія України» (розділ «Культура України початку ХХ ст.») для студентів усіх спеціальностей

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
до самостійної роботи з дисципліни
«Історія України» (розділ «Культура України початку ХХ ст.»)
для студентів усіх спеціальностей

Затверджено методичною
радою університету,
протокол № 3 від 10.12.2008 р.


Харків - ХНАДУ -  2009

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» (за вимогами кредитно-модульної системи) для студентів усіх спеціальностей

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ
з дисципліни «Українська мова
за професійним спрямуванням»
(за вимогами кредитно-модульної системи)
для студентів усіх спеціальностей

Затверджено методичною
радою університету, протокол № 3 від 10.12.2008 р.


Харків - ХНАДУ - 2009

Підписатися на цей канал RSS