Українознавства

Ви тутФайловий архів ХНАДУ»Підготовки іноземних громадян»Українознавства»М.В. до практичних робіт»МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ для самостійного вивчення дисципліни «культурологія» (тема «Культура Стародавньої Греції»). - Харків, 2012.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ для самостійного вивчення дисципліни «культурологія» (тема «Культура Стародавньої Греції»). - Харків, 2012.

У розумінні сучасної науки античність – це історія і культура Стародавньої Греції і Стародавнього Риму – від виникнення перших давньогрецьких держав (кінець III–II тисячоліття до н.е.) і до падіння Західної Римської імперії та завоювання Риму варварськими племенами (V ст. н.е.). Відповідно існують поняття античної філософії, античного мистецтва, античної літератури і т.п. Буквальний переклад слова “античний” з латинської – “стародавній”. В Європі в епоху Відродження увійшло в моду колекціонування предметів старовини, їх стали називати “антиками”. Пізніше у Франції виникло вже власне поняття “античність” – для позначення всіх ранніх форм мистецтва. В міру поглиблення досліджень зміст терміна звузився.
Пропонуємо  вивчати  дану тему за наступним планом:
1. Періодизація та загальна характеристика культури Стародавньої Греції.
2. Наука та освіта.
3. Міфологія та література.
4. Театр,архітектура, образотворче мистецтво.